Hembrug Museum

 

hembrugmuseum-logo

Het logo

Het Hembrugmuseum vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis van de 324 jaar oude wapen- en munitiefabriek. Het hart van de Stelling van Amsterdam, gelegen op het uitgestrekte Hembrugterrein in Zaandam.

Daarom kwam ik voor het logo al snel bij de zaagtand uit, dat is de iconische vorm van het dak van fabrieken. Op het Hembrugterrein komt dit dak ook veelvuldig voor. Voor optimale lichtinval maar in het geval van de munitiefabriek ook om de drukgolf die vrijkomt bij een eventuele explosie op een zo gecontroleerd mogelijke manier naar buiten te kunnen brengen.

De kleuren; waar het Hembrugmuseum eerder legergroen gebruikte als referentie naar de militaire achtergrond van het Hembrugterrein is de keuze nu gevallen op ‘petrol’ ofwel blauw-groen. Dit past beter bij de huidige tijd en de functie van het Hembrugterrein als industrieel erfgoed, wie goed kijkt zal  bij een bezoek aan het Hembrug deze kleur dan ook veel tegenkomen.

Website

Het Hembrug Museum had naast een nieuwe huisstijl ook een nieuwe website nodig. De website is gebouwd in WordPress en heeft onder andere een ticketsysteem en een beeldbank geïntegreerd. www.hembrugmuseum.nl

Het museum organiseert terreinrondleidingen en andere activiteiten, om dat te promoten zijn naast online marketing ook gedrukte folders, advertenties, posters en flyers nodig.

geluidvanhembrugDag-van-de-architectuur-hembrug

remember teh good times appmei-advertentie